BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže - krásné rozloučení se sezonou

Autor

V sobotu 11. března ve Vysočina Areně jsme ukončili další úspěšnou sezonu Stopy pro život akcí s názvem BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže. Program byl opět jak pro děti, tak i pro dospělé, kteří měli připravený okruh o délce 3,3 km. 

BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže - krásné rozloučení se sezonou

Dětské závody

Nejprve odstartovaly děti, které již druhým rokem na všech závodech Stopy pro život startují zdarma díky podpoře Nadace PPF. Jelikož je pro nás na Stopě každý vítězem, tak v cíli dostává tuto krásnou medaili. Následně byl pro děti připraven doprovodný program v Zóně s 211, kde si mohly vyzkoušet střelbu laserovou biatlonovou zbraní na terč nebo se nechat vyfotit ve fotokoutku. 

Dospělé závody

Po loňské pozitivní zkušenosti byl formát závodu pro dospělé opět formou intervalového startu volnou technikou v libovolný čas v určeném časovém okně. Závodník tak mohl přijít na start kdykoliv mezi 14:00 – 16:30 a vyrazit na 1, 3 nebo 5 okruhů. Jedinou podmínkou bylo, že musel zvládnout absolvovat zvolenou trasu do 16:30.

5 okruhů

Závod na pět okruhů a tedy trasu na 16,5km volnou technikou zvládl nejrychleji Lukáš Kubričan v čase 57 minut a 19 vteřin a byl zárověň jediným závodníkem, kterému se podařilo dostat s časem pod jednu hodinu. Druhé a třetí místo celkového pořadí kopíruje i toto pořadí z věkové kategorie 30 - 39 let. 

3 okruhy

V závodě na 3 okruhy dominoval Pavel Huťka z UNBR, který zvládl trasu za 37 minut a 9 vteřin a zvítězil tak o necelé 4 minuty před druhým Michalem Kučerou z klubu SKI Jilemnice. Třetí nejrychlejší byl Jakub Helis, který do cíle dorazil za 45 minut a 10 vteřin. 

1 okruh

Na startu nejkratší závodní trasy na 3,3 km vyhrál Ondra Hoffman z týmu KL SG Jablonec nad Nisou před druhým Antonínem Doskočilem o 3 minuty a 50 vteřin. Miroslav Bětík s časem 22:06 skončil na třetí příčce. 

Všem moc děkujeme za podporu v průběhu celé sezony, moc si ji vážíme.

Tým SPŽ

 

  • BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže - krásné rozloučení se sezonou
  • BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže - krásné rozloučení se sezonou
  • BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže - krásné rozloučení se sezonou
  • BALÍKOVNA Ve stopě Zlaté lyže - krásné rozloučení se sezonou
Krkonošská 70 počtvrté v řadě kořistí týmu Kasper SWIX. Mezi ženami nejrychlejší Tygřice
Autor
Fantastické výkony 700 nadšených běžkařů a příznivé, i když mrazivé počasí uzavřely ve

Pokračovat ve čtení

Stopa pro život

Autor Stopa pro život

Seriál Stopa pro život sdružuje pět oblíbených velkých  českých závodů v běžeckém lyžování. Každý je trochu jiný, má svoji jedinečnou historii, specifické kouzlo, jedinečnou závodní trasu a kulisu. 

Institucionální partneřiČESKÁ UNIE SPORTU
START Euroloppet
Czech ski
Hlavní PartneřiMonzas
Cardion
Oficiální partneřiRossignol
lawi
Craft
Generální Mediální PartnerTv nova
Mediální PartneřiRádio Impuls
Nordic Magazín
DodavateléHoralky
Loap
WASTECH
Marketingový partnerSport Invest
PartneřiTKF
Haakon Sport
Helland
Lill Sport
Velkoržnice Lipence